Burkolás

A különböző helyiségek kialakításánál manapság az egyre szélesedő termékválasztéknak köszönhetően, nem csak a praktikus szempontokat, hanem az esztétikai megfontolásokat is figyelembe kell vegyük. A rendkívül változékony méretű, színű és mintázatú csempék és padlóburkolatok, a temérdek különböző szaniter, mind lehetőséget nyújtanak az egyéniségünkhöz legközelebb álló stílus megvalósításához. 


A lakásokban használt hidegburkolás és melegburkolás aránya a közelmúltban megváltozott. Az új fűtési rendszereknek, elsősorban a padlófűtésnek köszönhetően a hidegburkolatok aránya megnövekedett. Ma már nemcsak a klasszikusnak számító előszoba, WC, fürdőszoba és konyha kap hidegburkolást, hanem egyéb helyiségek is. A hidegburkolás nagy előnyének számít általában a könnyebb tisztíthatóság és a kopásállóság. 


A modern burkolatok lehetővé teszik számunkra az egyedi kialakítás mellett, a fürdőszoba felújítás gyönyörködtető legyen a szemnek és a léleknek egyaránt. A burkolatok kiválasztásánál ne csak a szemére hagyatkozzon, hanem érintse is meg, csúszik-e, kellemes-e a tapintása, a fürdőszobában ezek kifejezetten fontosak.

A felújítás során lényeges kérdés a burkoló lapok mérete. Nem kell félni a szélsőségektől. Felújítás során bátran használjuk a mozaikot vagy nagyobbacska helyiségben nagyobb méretű lapokat, melyek még magasabb esztétikai élményt biztosítanak a fürdőszoba esetében. Bízza ránk az anyagok mennyiségének felmérését is. Nincs olyan tér, ahová csak egész lapokat kell lerakni, és bár mindig törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb hulladékkal dolgozzunk, nem mindig megoldható a pontosan a helyiség méretére vetített csempemennyiség - az utórendelés pedig lehet hogy meghosszabbítja a munkafolyamatokat, főleg akkor, ha egy csempén múlik.


Javasoljuk, hogy már a burkolatok, fuga, szigetelő- és kötőanyagok kiválasztása előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, így a fürdőszobájának, kertjének burkolata nem csak 1-2 évre fog szólni, hiszen mi tapasztalatból tudjuk, mik a legidőtállóbb megoldások a különböző helyekre. A burkolat stílusa és a kialakított dizájnja épp oly lényeges, mint a minősége, de a későbbi penészesedés, a burkolatok leválása, szétrepedése, a be- és / vagy leázással együtt járó bosszankodás és plusz költségek elkerülése érdekében fontos a megfelelő anyagok használata. Lakások esetén különösen figyelni kell arra, hogy mi történik, ha egy háztartási eszköz meghibásodik, elreped egy cső, hiszen a beázás ilyenkor nem csak Önt, hanem alsó szomszédjait is érinti.


A burkolás esztétikai megtervezésekor mindig ügyelünk a harmóniára, célunk, hogy olyan kellemes környezetet hozzunk létre az Ön számára, mely maximálisan hozzájárul a testi, lelki felfrissüléshez egyaránt, mindegy, hogy a nappaliban, a konyhában vagy a fürdőszobában tölti el azt. Szeretnénk, ha Ön is látná és érezné a megfelelő burkolatok pozitív hatásait, mely egész napjára kivetítve kiegyensúlyozottságot, derűséget biztosít, így eredményesebbé téve az Ön mindennapjait.

A burkolás művészete

A különböző burkolatok kivitelezése - bár egyszerűnek tűnnek, hiszen csak fel kell ragasztani a falra, vagy padlóra - roppant körültekintést és tapasztalatot igényel, főleg egy felújítás során. Gondoljunk csak bele, hogy egy olyan teljesen sík felületet kell létrehoznunk, ahol a legkisebb eltérés is komoly problémákat tud okozni - láttunk már olyan fürdőszobát, ahol görbe volt a csempe. Hovatovább, akkor hálómintás, vagy diagonál burkolás legyen, vagy azok keveréke? A csempét nem lehet elforgatni, ha már kész van a fal. Ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk elvégezni a munkát fontos, hogy már előre mindent leegyeztessünk Önnel. Amikor átbeszéltük valamennyi teendőt, megterveztük a felújítás lépéseit, kiválasszuk a célszerű anyagokat, és kezdődhet a munka. Tanácsainkban nyugodtan bízhat, több száz elégedett ügyféllel a hátunk mögött már régen kitapasztaltuk a megfelelő burkoló technikákat.


NOVÁK INTERIOR DESIGN

Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.