Festés

Lakás felújítása esetén legfőbb vágyunk, hogy eltüntessük az előző tulajdonos nyomait, és kedvünk szerint alakítsuk ki új életterünket, amelynek alapja a falak újra festése. Ha a lakás általános állapota jó, egy tisztasági festés csak tovább növelheti komfortérzetünket (3-5 évente egyébként is javallott a festés, hiszen ennyi idő alatt megfakulnak a színek, és a bepiszkolódás, penészedés sem zárható ki), illetve a különböző festési technikák alkalmazása egyedivé varázsolja lakásunk helyiségeit.


Egy felújítás során - hiszen a bútorok biztosan a lakásban vannak - megfelelően le kell védeni a burkolatokat és a bútorokat egyaránt. Ez fontos dolog hisz a festék és a finom por könnyedén befoghatja, beszennyezheti a már elkészült parkettát, követ, kanapét, szekrényeket. Lehetséges, hogy javasolni fogjuk a korábbi festékrétegek lekaparását, a szükséges glettelés, hibajavítás sem maradhat ki, amennyiben szükséges - bár ez elsősorban régi építésű házaknál áll fenn - a falak kiegyenesítésére is van lehetőség. Amikor a többszöri glettelés és csiszolásnak hála a fal felülete elnyerte a végső síkját, kezdődhet a festés, melyet szükség esetén több rétegben is fel lehet vinni. Cégünk mindig megpróbál a legjobb ár / érték arányban dolgozni, így lehetséges, hogy olyan drágább, jobb minőségű festéket javaslunk majd, amivel egy rétegben homogénre lehet fedni egy felületet, ezzel gyorsítva a munkafolyamatokat, gyorsabb beköltözést és olcsóbb kivitelezést biztosítva Önnek.


Manapság a választható festékek színe szinte végtelen, érdemes böngészni a színskálákat (boltban kihelyezett nyomtatott színskálákat javaslunk, mert egy számítógépes kijelző nem képes visszaadni a végleges festés színét) amiből kiindulhatunk. Kezd elterjedni a szomszédos falak eltérő színűre való festése, amennyiben Ön is ez mellett döntene, javasoljuk, hogy a sötétebb, intenzívebb színű festéket válassza a szoba napsütéses oldalára, így a világosabb árnyalat a sötétebb részekben növelni fogja a térérzetet.


Legyen megfontolt a színek kiválasztásánál. Javasoljuk, hogy egy helyiségen belül legfeljebb 3 árnyalatot válasszon és kérje tanácsunkat, hiszen a falak anyaga, jellege, a szoba rendeltetése, a burkolatok mind-mind befolyásolják a végleges eredményt.


Ahogyan a parkettázás (bár nem kötelező) része a szegőléc felhelyezése, a festés része a stukkók felragasztása. Ha valami különlegesre vágyik, a stukkólécekkel való játék igazán különlegessé teheti lakását. Dönthet úgy, hogy a mennyezet, és az oldalfal találkozásához, a kettő találkozása alá rakja, vagy akár kereteket is készíttethet belőle a falra, illetve a mennyezetre. A számtalan formájú és stílusú stukkó, egyedi rozetták, díszcsíkok, mind lehetőséget biztosítanak arra, hogy könnyedén megtalálja az Önnek legjobban tetszőt.


NOVÁK INTERIOR DESIGN

Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.