VAKOLÁS

A vakolás kőműves munka. A kőműves nagyjából 2 centiméteres vastagságban felteszi a téglára az anyagot, ami általában két réteg: egy durva vakolat, és egy simító vakolat. Ez minden házépítési folyamatnak a része, kihagyni nem lehet, különben nem lehetne festeni a későbbiekben. Ez egy fontos alapja a háznak, ezért mindenféleképpen fontos, hogy olyan végezze, aki ért hozzá. 

Ha már fel van építve a ház, akkor jöhet rá a vakolás. Az egész házat be kell ilyenkor vakolni, ez természetesen nagy munka. Az első lépés mindig az, hogy fel kell mérnünk a falaknak az állapotát. Vakolni csak és kizárólag teljesen száraz falra lehet, különben leválik a vakolat a falról.


Mi mindig vigyázunk ügyfeleink otthonára, ezért minden olyan dolgot, amire nem kéne, hogy vakolat kerüljön azt letakarjuk, lefedjük, hogy ne érjen bántódása. Ezek után belemerülünk a munkába: az előfröcsköléssel kezdjük. Ez azért jó, mert így a poros falra rátapad a por, ami így már nem lesz zavaró tényező. Bekeverjük az anyagot, majd fel fröcsköljük a falra, és megvárjuk, hogy megkössön. 

Ezután a vezetősávokat elkészítjük. Ez azért szükséges, hogy a habarcsot egyenletesen feltudjuk vinni, és tökéletesen, sima munkát tudjunk csinálni. Ha felvittük a habarcsot, akkor ki simítjuk az egészet, és kijavítjuk a hibákat, így egy tükör sima felületet kapunk. Ez után felkerül a simító vakolat, és kész is a vakolás. 


Nem csak benti vakolást vállalunk, hanem külső vakolást is. Itt nagyon ügyelünk az időjárási körülményekre, mivel tudjuk, hogy az őszi és téli időszakokban alacsony a hőmérséklet, de ez magas páratartalommal párosul. Emiatt a vakolat nem tud úgy száradni, olyan ütemben, ahogy kéne, sőt, az meg lehet, hogy teljesen leáll a vakolat kötése. Ez nyilván nem szerencsés helyzet. 

A meleg időszakban ez másképp működik. A meleg miatt a vakolat idő előtt elveszíti a nedvességtartamát, ami azt eredményezi, hogy a kötés előtt kiszárad. Ezt úgy szokták hívni, hogy a vakolat leég. Ez ugyan fent marad a falon, de idővel elkezd leporladni, tönkre megy. Ezért fontos az, hogy a szakember figyeljen az időjárási körülményekre, és jó időben végezze el a munkáját. 


Bár valóban nem tűnik egy bonyolult műveletnek, sok dolgon el lehet rontani. Ha nincsenek meg az arányok, ha nem várunk eleget, ha nem tudjuk egyenletesre simítani, akkor bizony komoly fejtörést okozhatunk. Duplán kell fizetni, mert egyrészről ki kell fizetni a boltban az anyagokat, és ha elrontjuk, akkor utána fizetni kell a szakembernek, hogy leverje a rossz vakolatot, és újat csináljon. Ezért jobb ezt szakemberekre bízni: a mi cégünkre!


Szakembereinkre nyugodtan bízhatja a vakolást. Minden alkalmazottunktól elvárjuk a precizitást, és a pontosságot. Nem is éri meg máshogy. A vakolás a ház egyik alapja, nem tehetjük meg, hogy hanyag munkát végzünk.  Minden szakemberünk régóta dolgozik a szakmában, így pontosan tudják, hogy mit csinálnak. Tudják, hogy a vakolás azért is fontos, mert ezzel alapozzák meg a festő munkáját. Ha nem jó a vakolás, akkor nem lesz jó a festés sem. Ezért dolgoznak a mi szakembereink pontosan.NOVÁK INTERIOR DESIGN

Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.