Gipszkartonozás

A gipszkartonozással olyan felületeket, álfalakat, álmennyezeteket lehet létrehozni, amit a korábbi technológiákkal lényegesen drágábban vagy egyáltalán nem lehetett kivitelezni. Gyorsan és - viszonylag - tisztán lehet dolgozni ezzel az anyaggal, így az átalakítás alatt nem feltétlen szükséges kiköltözni. A gipszkartonok kiváló hő-, hangszigeteléssel és víz- vagy tűzállósággal bírnak, így bármilyen helységben és körülményben alkalmazhatóak.


A gipszkarton az úgynevezett szárazépítési technológia anyaga, tehát azért szeretik sokan, mert víz nélkül, egyszerű szerelési munkával készíthetünk falat, álmennyezetet, sőt, akár beépített polcot is belőle. Ugyanez igaz az elbontására is, hiszen a téglafallal ellentétben itt nem marad romhalmaz és kosz, a kiszedett gipszfal egyszerűen kidobható.


Gipszkartonozással formai gazdagságot, modernséget, egyediséget csempészhetsz lakásodba. A sík falak térbeli megtörésével, rejtett világítás beépítésével megváltozhat lakásod hangulata.


A gipszkartonozás majd kettőszáz éves múlttal rendelkezik és már nélkülözhetetlenné vált a szárazépítészeti iparág területén. A gipsz olyan természetes anyag, amely építésbiológiailag kifogástalan, illatsemleges, nem mérgező és környezetbarát. A belőle készült lemezek meleg tapintásúak, jó komfortérzetet biztosítanak. Sok kis pórusa szükség esetén felveszi a nedvességet, túl száraz levegőnél visszapárologtatja a helyiségbe, biztosítva a kellemes klímát. A gipsz alapú építőanyagokat már az ókori Egyiptomban is használtak, ott alakult ki a gipsz kristályos, magas hőmérsékleten kiégetett formájának, az alabástrom gipsznek a használata is.


Talán a legfontosabb kérdés a fal témakörében a szilárdsága valamint az időtállósága. A gipszkartonból épített falat akár önmaga is könnyedén elbonthatja, és a feleslegessé vált hulladék is könnyedén megsemmisíthető. A szerkezet kis súlya miatt olyan helyekre is felépíthető, ahova más szerkezetet nem lehet, vagy csak igen nagy költséggel.

Kötetlen tervezhetőség. Nincs modulméret, ezért nincsenek méretmegkötések. Gipszkartonozással íves falak és nyílások egyszerűen kialakíthatók, így különböző, egyedi stílusú falakat is kitalálhatunk magunknak.


A fémvázas kialakítású falszerkezet üregeiben tűzvédelmi, illetve hang és hőszigetelés helyezhető el. A helyiségek rendeltetésszerű használatához szükséges gépész és elektromos alapvezetékeket szintén az üregben lehet elhelyezni. A gipszkarton éghetetlen gipszmagja jó tűzvédelmi tulajdonságú. A 20% kötött víztartalom beépített tűzgátló anyagként működik. A kis önsúly egyszerűbb, olcsóbb szerkezetek alkalmazására ad lehetőséget. A gipszkarton rendszer jó hangszigetelő képességgel rendelkezik, mely sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Vizes helységekben is lehetőség van gipszkartonozásra, itt a felhasználandó gipszkartonnak impregnált felületkezelésűnek kell lennie (zöld színű), erős víztaszító, lepergető hatású. Az így elkészített falszerkezetek kiválóan alkalmasak a különféle gépészeti vezetékek befogadására. A felújítások során pedig az egyik leghálásabb dolog; a gipszkartonozás tiszta. Nincs vakolóanyag által okozott szennyeződés.


A gipszkarton falak és álmennyezetek esztétikai megtervezésekor mindig ügyelünk a harmóniára, célunk, hogy olyan kellemes környezetet hozzunk létre az Ön számára, mely maximálisan hozzájárul a testi, lelki felfrissüléshez egyaránt, mindegy, hogy a nappaliban, a konyhában vagy a fürdőszobában tölti el azt. Szeretnénk, ha Ön is látná és érezné a pozitív hatásait, mely egész napjára kivetítve kiegyensúlyozottságot, derűséget biztosít, így eredményesebbé téve az Ön mindennapjait.

Barát a kábelrengetegben

Manapság már a lakás tervezésekor számolni kell az elektronikai cikkekkel. Nincs olyan lakás, ahol nincs televízió, hangfalak, lámpák, töltők, monitorok, laptopok és minden egyéb okos vagy nem okos kütyü. Viszont a modern technikának ára van: mindent ellep a kábelrengeteg. A gipszkarton kiválóan használható arra, hogy elkerüljük a mindenhol kígyózó vezetékek látványát vagy pedig falvésés és fúrás nélkül vezessünk el kábeleket. Ma már gyakori megoldás például kábelben igen gazdag házimozik, otthoni irodák esetén, hogy gipszkarton álfal takarja a csúf látványt.

Szabályozza a páratartalmat

A gipszkarton kiválóan klimatizál, ami igen előnyös a fokozott záródású ablakok és ajtók korában. A gipszkarton képes szabályozni a levegő páratartalmát, mivel a gipszmag pórusai egy ideig magukban tartják a nedvesebb levegőt, a száraz levegőbe pedig visszapárologtatják ezt a nedvességtartalmat.


NOVÁK INTERIOR DESIGN

Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.